The pan and the science

We shouldn’t be afraid of food: we should understand it. Stefan Gates Today I start a series of articles dedicated especially to cooking enthusiasts and those who want to cook decent food without staying for days in the kitchen. Although culinary art first developed empirically (and many of us cook based on experience), little science will […]

Citește mai mult

All’s well that ends … very well

Because I moved all the plant activity to @worldwildflora, I decided to start writing about other hobbies here. I suppose many of you do not know I’m passionate about food pairing and cooking. For a while, thanks to these passions, I began to organize wine and cheese tastings. Such an event, organized periodically, means a […]

Citește mai mult

Brânză, vin, imaginație. Și iarăși vin ! (Brânzeturi … IV)

Citește mai mult

Totul e bine când se termină cu … mult mai bine ! (Brânzeturi … IV)

M-am obișnuit deja să apară situații neprevăzute. Doar că sunt foarte aproape de panică în momentul în care ceva pare să nu meargă. Vă spun mai jos ce s-a întâmplat de această dată. Plus o rețetă inedită. Restaurantul REX ne-a găzduit încă o dată. Vinurile de Vînju Mare și brânzeturile de la Delaco au fost […]

Citește mai mult

Brânzeturi cum se … cuVin. Povestea.

De la idee la realizare, interviu cu Daniel Botea și Alin Sîntimbrean.

Citește mai mult

Brânzeturi cum se … cuVin (III)

În ziua de azi, în care ritmul fiecărei acțiuni, al muzicii, al bucătăriei și, de fapt al oricărui alt domeniu, este tot mai alert și totul se mișcă la ordinul regelui „Consum“, am îndrăznit să îmi închipui că putem recrea tihna și spiritul boem al anilor 20-30 ai secolului trecut. Animat de gândul ăsta am […]

Citește mai mult

Live stream Food Bloggers Conference 2015 – Winter Edition

Citește mai mult

Brânzeturi cum se … cuVin (II)

Cum se înțelege Cabernetul cu brânzeturile ? Răspunsul întrebării este unul personal. Perfect ! Al doilea eveniment din serie, găzduit de Restaurantul REX într-o atmosferă caldă și prietenoasă,  l-am petrecut sub semnul Cabernet propus de Crama Oprișor și al brânzeturilor asigurate, ca de obicei, de Delaco. Gabriel Cristea și Nicolae Lințu ne-au spus povestea vinurilor iar eu m-am ocupat de partea comestibilă a serii. […]

Citește mai mult

Brânzeturi cum se … cuVin (I)

Acum ceva timp am participat la o degustare de vinuri. Deși cel care a prezentat vinurile, dl. Nicolae Lințu, și-a făcut datoria pe deplin, n-am fost deloc încântat de cursul evenimentului. Dincolo de lipsa de interes a unora dintre invitați și de locația nu tocmai grozavă, cel mai greu de „digerat” a fost faptul că […]

Citește mai mult

Carnea de vită și la ce o folosim

1 – Mușchi. Este cea mai frageda carne de vită. Folosire: biftec tartar, biftec, medalioane, grătar, file mignon, beef Welington etc. 2 – Antricot/cotlet cu sau fără os. Cele de calitate superioară au aspect marmorat, asemănător oarecum cu ceafa ce porc. Ideal pentru grătar sau friptură la cuptor. 3 – Vrăbioara. Are aspect neted și […]

Citește mai mult