Brânzeturi cum se … cuVin (II)

Cum se înțelege Cabernetul cu brânzeturile ? Răspunsul întrebării este unul personal. Perfect ! Al doilea eveniment din serie, găzduit de Restaurantul REX într-o atmosferă caldă și prietenoasă,  l-am petrecut sub semnul Cabernet propus de Crama Oprișor și al brânzeturilor asigurate, ca de obicei, de Delaco. Gabriel Cristea și Nicolae Lințu ne-au spus povestea vinurilor iar eu m-am ocupat de partea comestibilă a serii. […]

Citește mai mult

Brânzeturi cum se … cuVin (I)

Acum ceva timp am participat la o degustare de vinuri. Deși cel care a prezentat vinurile, dl. Nicolae Lințu, și-a făcut datoria pe deplin, n-am fost deloc încântat de cursul evenimentului. Dincolo de lipsa de interes a unora dintre invitați și de locația nu tocmai grozavă, cel mai greu de „digerat” a fost faptul că […]

Citește mai mult

Carnea de vită și la ce o folosim

1 – Mușchi. Este cea mai frageda carne de vită. Folosire: biftec tartar, biftec, medalioane, grătar, file mignon, beef Welington etc. 2 – Antricot/cotlet cu sau fără os. Cele de calitate superioară au aspect marmorat, asemănător oarecum cu ceafa ce porc. Ideal pentru grătar sau friptură la cuptor. 3 – Vrăbioara. Are aspect neted și […]

Citește mai mult

Carnea de porc și la ce o folosim

Mușchiuleț – carne fină, cu puțină grăsime. Merge bine la grătar sau în tigaie. Se face repede și nu necesită marinare. Cotlet fără os – denumire aproape echivalentă – mușchi file. Carne de culoare deschisă, fără grăsime. Bun pentru grătar sau la cuptor dar timpul de preparare trebuie să fie scurt iar temperatura ridicată. Altfel devine sec și fad. […]

Citește mai mult