(fr.) – 1. Mod de preparare a legumelor frunzoase (salată verde, andive etc). Constă în tăierea lor, cu cuțitul, pe tocător, în fâșii subțiri. 2. Garnitură făcută din legumele de la pct. 1, crude, ușor sotate în unt sau brezate.
COCIDO
(es.) – Tocană spaniolă, originară din Castilia. Se servește în trei timpi. Întâi supa, cu paste, apoi năut și legume fierte și în final carnea. Este un fel de bază răspândit în toată Peninsula Iberică.
CREMÉ BRULÉE
(fr.) – Desert ce are ca bază o cremă din ou și lapte acoperită cu un strat de zahăr caramelizat.
CRÊPE
(fr.) – Clătită.
CROISSANT
(fr.) – Produs de patiserie franțuzesc, de origine austriacă, din aluat de foietaj numit astfel datorită formei sale de semilună.
CROQUE MADAME
(fr.) – Este un croque monsieur cu un ou ochi pus deasupra.
CROQUE MONSIEUR
(fr.) – Sandwich cald, franţuzesc, din felii de pâine unse cu unt, brânză emmental, jambon etc. Se sevește prăjit.
CROSTATA
(it.) – Tartă.