RABADA

(pt.) – Preparat culinar brazilian, din coadă de vită cu roşii, ceapă, ardei şi condimente. Se serveşte însoţit de orez, cartofi sau mamăligă (polenta).

Citește mai mult

RAPANĂ

Rapana thomasiana, Rapana venosa etc. – Denumire generică pentru mai multe specii de melci marini, de mari dimensiuni, carnivori, comestibili. Rapana venosa trăiește și în Marea Neagră, unde a ajuns începând cu 1940, cel mai probabil adus pe carena navelor.

Citește mai mult

RISOTTO ALLA MILANESE

(fr.) – Rețetă clasică de risotto, cu maduvă, șofran și parmezan.

Citește mai mult

RUTABAGA

Brassica napobrassica – Denumire de origine scandinava sub care este cunoscut napul galben în Franța, Canada și SUA. Este un hibrid între nap (Brassica napus) și varză. Legumă rădăcinoasă, cu gust pronunțat de varză, cu pulpa de culoare portocalie.

Citește mai mult